Kako na žalost zbog ženinog posla nismo mogli da odvojimo više od 5 dana, prva ideja je bila da krenemo uzvodno Dunavom do Bačke Palanke (Tikvare), usput smo plairali da prenocimo u Beočinskom rukavcu, pa sutradan do Tikvare. Dan pre smo sreli Nevenu i Vladu na vezu gde su se spremali za plovidbu kanalom do Bogojeva, tako da smo im se na njihov poziv pridružili. To je bio pun pogodak, pre svega zbog lepog druženja, a usput smo i svašta novo naučili, imajući u vidu da prošle godine i nismo puno plovili (napravljeno je svega 80 sati i to uglavnom u lokalu, ako izuzmemo prvu plovidbu od Banovaca do Novog Sada). I ovom prilikom da im se još jednom zahvalim
Krenuli smo iz Novog Sada oko 13:30, plan je bio da se stigne do Savinog sela i da se tu prenoći na trianglu. Nakon 5-6 sati smo stigli na prvu destinaciju. Prvi put smo imali iskustvo sa prevodnicom, uz pomoc Nevene i Vlade sve je proteklo super tako da je konačno i ta neizvesnst šta i kako u prevodnici nestala
Sve vreme smo imali odlične vremenske uslove, vetra je bilo minimalno, sunčano svaki dan, idealno za ovo doba godine.
Sutradan smo nastavili plovidbu do triangle kod Karavukova, ponovno spavanje na sidru i prelep zalazak i izlazak sunca.
Treci dan izlazak na Dunav kod Bogojeva i nizvodna plovidba do Šarengradske ade, gde smo proveli divno vece pored vatre uz komarce, ali preživeli smo. Nakon toga sutradan nastavljamo put to Šašiceve Ade gde smo prenoćili i sutradan plovidba do Beočinskog Dunavca gde nakon ručka i popodnevne dremke stizemo nazad u Novi Sad.
Sve u svemu jedno lepo putovanje koje ce sigurno ostati u secanju jer smo prvi put plovili kanalima. To je bila moja želja još dok sam imao čamac. Sada vidim da sam pogrešio zato što to nisam pre uradio sa malim čamcem, jer je svakako izvodljivo. Uvek mi je na pameti bila prevodnica, medjutim sa malim čamcem to je još mnogo lakse. Neshvatljivo mi je da bar do Bačkog Petrovca ili kraka ka Kuplinu nisam dobacio svih ovih godina, mnogo je laganije nego plovidba do Gardinovačkog rukavca li Bačke palanke do kojih smo čamcem bili vise puta...
Na kraju da sumiramo, ukupno 20 moto sati, potrošeno oko 50-52 l goriva, sto se svede na prosečnu potrosnju 2,5 litara goriva na sat. Brzina u kanalima je bila 8.5 - 11 km/h, zavisi kako na kojoj deonici, postoje razlike u deonici do Savinog Sela i od Savinog Sela do Bogojeva.
Da ne davim vise posto je većini ovde manje vise sve poznato i za kraj par slicica...