Vrabac podunavac

Plovidbe, druženja, doživljaji sa vode
Terca
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
Plovilo: Terca
Dimenzije: 9.5m x 2.3m
Status: Offline

Re: Vrabac podunavac

Post od Terca »

Lepo ste vi to sve namunjili... jedno je pitanje: jel moguće da za 9 dana ni jedan bircuz usput niste zaboli?
zoki_ns
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 16 Dec, 2022 21:35
Plovilo: Vrabac podunavac
Dimenzije: 8.4m x 2.7m

Post od zoki_ns »

:laughing-rolling:
Na žalost moguće je :D

Pošto Milana ima celijakiju i ne sme da unosi gluten ni u tragovima nismo mogli oboje da jedemo u restoranu pa sam se i ja solidarisao, iako me je ona terala da bar ja uzmem nešto kad vec mogu. Pri tom ona i ne pije alkohol a uglavnom smo bili sami :D Tesko je osoblju restorana objasniti pravila da ne dodje do kontaminacije prilikom spremanja hrane. Velika većina nije upoznata sa tim detaljima, npr. stavi malo vegete ili doda nesto po svom nahodjenju i napravi problem, a njoj i mala količina glutena napravi problem. Kad sami spremamo hranu imamo potpunu kontrolu .
Žao mi sto nismo svratili u Malu Cardu na Tisi, al bice prilike drugi put.
Do pre dve godine dok nije otkrila celijakiju smo uvek voleli da svratimo u Besku, rertoran Sidro, ili da uzmemo ustipke na ostrvu kod Karlovaca, ili restoran Florida kod Backe Palanke...
Terca
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
Plovilo: Terca
Dimenzije: 9.5m x 2.3m

Post od Terca »

ih, što ja imam talenat da postavljam svakakva pitanja pa dobijem odgovor koji ni u snu ne bih želeo da dobijem. :(

Drugi veliki talenat mi je da kad sedimo oko vatre dim ide baš na mene...
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Kad smo kod bircuza, moram da napoemenem da sam pod "pritiskom" kolega sa foruma, ove godine dao i Babatovu novu šansu. Klopa je bila sasvim ok ovaj put.

Ali mala čarda kod Titela i šaran i smudj uz špricer sa rozeom odnose veliku pobedu.
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Terca napisao: Sreda 03 Sep, 2025 08:55 Drugi veliki talenat mi je da kad sedimo oko vatre dim ide baš na mene...
Uvek je dobro imati nekog takvog drugara, pa sesti nasuprot njega i siguran si. :laughing-rolling: :laughing-rolling:
zoki_ns
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 16 Dec, 2022 21:35
Plovilo: Vrabac podunavac
Dimenzije: 8.4m x 2.7m

Post od zoki_ns »

Terca napisao: Sreda 03 Sep, 2025 08:55 ih, što ja imam talenat da postavljam svakakva pitanja pa dobijem odgovor koji ni u snu ne bih želeo da dobijem. :(
Dobra stvar u svemu tome je da imamo brod, tako da tu problemi sa hranom nestaju jer uglavnom sve sami spremamo. U sustini ja sam vec navikao tako da i ne primecujem neku razliku. Jedino sto je ona jako volela da jede po restoranima tako da joj po nekad to zafali. I u grupnim plovidbama u buduce kada se sprema zajednika hrana mora da se prilagodi i da havata zazubice :D Ali ni to nije neresiv problem, npr. mi imamo svoju resetsku za rostilj na kojoj se posebno spremi malo mesa za nju. Usavrsili smo recepte za riblju corbu, gulas koji su verovali ili ne cak i lepsi nego kada pravimo glutensku varijantu, bez dodataka za riblju corbu i ostalih sranja.
S druge strane ona toliko voli brod i plovidbu tako da mi nije tesko da je ubedim da smanjimo broj dana provedenih na moru u korist plovidbe. I sada kada sam je pitao da izabere sta bi izbacila da mora Plovidbu Tisom ili more nije mogla da da odgovor, ali definitvno joj se plovidba vise svidja.

Nas najveci problemje sto ona radi u skoli pa smo ograniceni na periode za duzu plovidbu samo kada nema skole.
Terca napisao: Sreda 03 Sep, 2025 08:55 Drugi veliki talenat mi je da kad sedimo oko vatre dim ide baš na mene...
Bar nemas problem sa komarcima u tom slučaju :D
Odgovori