Popravka krova

Razmena iskustva članova oko sređivanja, farbanja, restauracija, dogradnji
Zveki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Plovilo: Spokoj
Dimenzije: 8.5m x 2.6m
Status: Offline

Re: Popravka krova

Post od Zveki »

Pa ponuda jeste slaba, u zadnjih nekoliko dana je stavljeno par brodova koji zavredjuju paznju.

Da bi neko sa foruma nesto javio trebao bi biti malo detaljniji u smislu toga sta zelis...metal ili plastiku...gabarite pa shodno tome i vrstu pogona...tip korita, mada realno trebas imati stvarno srece da na oglasu naletis na nesto sto ce zadovoljiti sve tvoje zelje.
Igor Narval
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
Plovilo: Narval 820
Dimenzije: 8.2m x 2.45m

Post od Igor Narval »

E drugari, šta se ovde tema otvori..... :D

Nebojši sam pokušao odgovoriti, na bazi druženja od 7+ godina sa Naravalom, na neka od pitanja kroz pp.....

Mileta slažem se da vredi razmisliti da se uraditi produžetak krova.

Međutim kod mene je to onda pitanje da li bi taj deo trebalo podići da bar tu imam stajaću visinu. I drugo, ja imam dve nove cerade koje su podešene na ovo postojeće rešenje, a novi krov znači i nove cerade, a to nije baš mali izdatak. Ja sam ovo pitanje za sada ostavio po strani.

Ovaj "problem" sada rešava drugar koji ima baš Narvala 820, ali koliko čujem od nekih zajedničkih poznanika nije to baš tako jednostavno. Za početak koliko sam razumeo brod mora da bude na suvom, tako da ako o tome razmišljaš sada je pravo vreme za to. Ono što me malo čudi jeste da se spominju neke relativno male sume novca, nešto mi baš ne obećava da se sa par stotina eur-a može završiti ovaj zahtev, možda i grešim.

Ali opet, ključno je šta čovek želi i oseća da mu nedostaje na brodu. Uvek treba ići da se reši ono što čoveka najviše "sekira".
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Za sunčanje neće smetati uopšte, a što reče Zveki na brodu uvek dobro dodje malo hladovine kad je najjače sunce. Imao sam i nekih drugih rešenja ali sam odabrao ovu na prvoj slici, jer ne moram da kvarim moj dosadašnji krov već samo nadogradim produžetak sa blagim ispravljanjem posojećeg- Čisto da se dobije simetrija. Što je najvažnije jeftinije je tako.
nele
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
Plovilo: Aquarius 320
Dimenzije: 9.6m x 2.45m

Post od nele »

Lepo izgleda. Ne remeti nista liniji. Jedva cekam da se upoznamo ! Samo mi pravite zazubice sa svim tim slikama, pricama... Nadam se da cu sada dolaskom krajem januara, resiti moje snove kako bih sa vama mogao da delim iskustva, dozivljaje, plovidbe...i probam te vase specijalite ! Za uzvrat, ima dobrog vina, rakije... Ne znam da li je dozvoljeno "nazdravljanje " na reci ?!
Ziveli i sretno !
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Nazdravljanje dozvoljeno, alkoholisanje zabranjeno :lol:

Nebojša sa srećom, nadam se da ćeš rešiti to pitanje uskoro i da ćeš biti zadovoljan svojim izborom, pa da vidimo i neku reportažu sa Tise :handgestures-thumbupright:
Inspektor za visinu kabine
Popaj
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 07:15
Plovilo: Shetland 570
Dimenzije: 5.7m x 2.2m
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

Pogledaj ovaj klip. Zanimljivo je od kog materijala pravi. Krov je dosta laksi. Ako nemislis na taj deo da se penjes, sasvim cvrst.

Zveki
Korisnikov avatar

Post od Zveki »

Zanimljivo resenje...ovo je valjda leksan i njega je plastificirao...deluje dovoljno jako a lagano
Popaj
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 07:15
Plovilo: Shetland 570
Dimenzije: 5.7m x 2.2m
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

Da. Lako se i sece. Mislim da za produzenje ne treba nista jace. Komotno moze da nosi i solarne panele.
Zveki
Korisnikov avatar

Post od Zveki »

Pa sigurno da moze jer se u jednom trenutku okacio na njega i dobra stvar je sto je savitljiv, nije krt.

Kada se osmirgla i ofarba jako lepo izgleda.
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Pratim ove ljude na youtube-u duže vreme, dobar kanal, a i dobar predlog za Miletu :handgestures-thumbupright:
Inspektor za visinu kabine
Odgovori