Boravak na vodi

Plovidbe, druženja, doživljaji sa vode
Odgovori
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m
Status: Offline

Re: Boravak na vodi

Post od Mileta »

Dobro jutro! Uživanje!
dell_mare
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
Plovilo: Ten Broeke 780AK
Dimenzije: 8m x 2.6m

Post od dell_mare »

Vrhunska jesen za plovidbu. Mi smo 100.radni sat nakon prolećne genralke motora i broda proslavili tokom tri dana i noći.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Zile-nbg
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 07 Feb, 2022 07:22
Plovilo: Hunter 575
Dimenzije: 5.7 x 1.7

Post od Zile-nbg »

Lepe slike i plovidbe, samo bih da zamolim kolegu dell_mare da ne parkira camac na jedinom izlazu na pristanu na 25-om :mrgreen:
Ima nas koji ranimo na pecanje i tu pristajemo po ekipu pa radimo gimnastiku u radnim jutarnjim satima :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu, lepo je videti vas sve na vodi :mrgreen:
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Bas prijaju ove novembarske slike sa vode! :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
dell_mare
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
Plovilo: Ten Broeke 780AK
Dimenzije: 8m x 2.6m

Post od dell_mare »

Zile-nbg napisao: Ponedeljak 14 Nov, 2022 09:44 Lepe slike i plovidbe, samo bih da zamolim kolegu dell_mare da ne parkira camac na jedinom izlazu na pristanu na 25-om :mrgreen:
Ima nas koji ranimo na pecanje i tu pristajemo po ekipu pa radimo gimnastiku u radnim jutarnjim satima :lol: :lol: :lol:

Haha, hvala! Ja ovo shvatam ozbiljno i inače ne parkiram na pecaroške meke no eto, bili smo u izlasku tu noć i bilo nam je zgodno da se tu svežemo i zanoćimo. S druge strane Ukleti Holanđanin je sklon tome da se ne vraća u svoju marinu.

Skoro sam imao polemiku sa nautičarima iz Zemuna oko toga gde i kad se može pristajati, šta se smatra pristajanjem a šta iskrcavanjem, da li se svakome mora omogućiti pristup obali ili samo onima koji su u nekoj opasnosti. Da li se preko splavova može do obale i na koji način. Svi smo bili u toj situaciji a posebno ljudi sa Save. Mislim da ovo zaslužuje novu temu posebno zato što smo u situaciji da pojedini obalu naših reka smatraju privatnim vlasništvom. Vlasnici splavova i marina negoduju jer plaćaju registracije splavova i nakrcali su skupocenu imovinu na vodu pa svaki boravak ljudi koji nisu sa marine tretiraju kao upad u privatno vlasništvo.
Zile-nbg
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 07 Feb, 2022 07:22
Plovilo: Hunter 575
Dimenzije: 5.7 x 1.7

Post od Zile-nbg »

dell_mare napisao: Ponedeljak 14 Nov, 2022 22:52
Zile-nbg napisao: Ponedeljak 14 Nov, 2022 09:44 Lepe slike i plovidbe, samo bih da zamolim kolegu dell_mare da ne parkira camac na jedinom izlazu na pristanu na 25-om :mrgreen:

Haha, hvala! Ja ovo shvatam ozbiljno i inače ne parkiram na pecaroške meke no eto, bili smo u izlasku tu noć i bilo nam je zgodno da se tu svežemo i zanoćimo. S druge strane Ukleti Holanđanin je sklon tome da se ne vraća u svoju marinu.

Skoro sam imao polemiku sa nautičarima iz Zemuna oko toga gde i kad se može pristajati, šta se smatra pristajanjem a šta iskrcavanjem, da li se svakome mora omogućiti pristup obali ili samo onima koji su u nekoj opasnosti. Da li se preko splavova može do obale i na koji način. Svi smo bili u toj situaciji a posebno ljudi sa Save. Mislim da ovo zaslužuje novu temu posebno zato što smo u situaciji da pojedini obalu naših reka smatraju privatnim vlasništvom. Vlasnici splavova i marina negoduju jer plaćaju registracije splavova i nakrcali su skupocenu imovinu na vodu pa svaki boravak ljudi koji nisu sa marine tretiraju kao upad u privatno vlasništvo.
Ma ja se malo salim, nego sam prepoznao camac :mrgreen: U principu mi tu svracamo samo da pokupimo ekipu sa dorcola, pa palimo dalje.
Na te pristane nije dozvoljeno ni pristajanje, ukrcavanje/iskrcavanjem niti parkiranje. Cak je vecina tih pristana zatvorena mrezom sa strane keja, ali avaj neki ljudi to sklone da bi moglo da se koristi Inace ti pristani su postavljeni u onoj akciji BusPlus na vodi. Ovaj na 25-om i onaj kod beton hale su otvoreni za sada, ako nekome znaci ta informacija. Da ne bude prazan tekst, jedna jutarnja kad se krene na pecanje :mrgreen:

Slika
Djordje
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 27 Feb, 2021 11:32
Plovilo: Singila mingi Deda
Dimenzije: 9.9m x 2.75m

Post od Djordje »

George napisao: Subota 12 Nov, 2022 20:22 A može i ovako...
https://youtu.be/cv0DpwSbj3I
...polako i pomalo, pa će biti dugo i dobro... :obscene-drinkingcheers:
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Dobro, dobro, stići će proleće. Zaplovićemo i mi iz dvorišta :) :)
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Koristi se svaki lep dan, tako treba :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
zankiki