#
Ove sezone, Zveki, Mileta i ja smo se dogovarali da se zaputimo ka Tisi, i stvari su se lepo poklopile tako da su nam godišnji odmori pali u isto vreme.
Dan pre polaska, saznali smo da je Tisa veoma mutna i zagađena, da od kupanja i ribolova na njoj nema ništa, i da nam ne bi bio neki ugođaj da provedemo vreme na njoj u takvom stanju. Donosimo odluku da plovimo do Belegiša i da se tu ulogorimo, pa da vidimo šta ćemo dalje. Ipak, moramo da mislimo i na to kako da deci i ženama bude zanimljivo i da se ne sedi samo na čamcu, već da ima neki program.
Krenuli smo oko 10h iz Zemuna, i samo što smo krenuli, ugledasmo poznato plovilo, "Princeza" sa Novosadskom registracijom kako izlazi iz marine "NK Zemun", zastali smo da se pozdravimo sa Radovanom i da čujemo ko je šta planirao za naredne dane. Razmenili smo telefone i dogovorili se da se čujemo i vidimo par dana kasnije u Belegišu. Konačno, naša tri čamca nastavljaju dalje. Posle nekih 45 minuta, prolazimo Pupinov most, prolazimo i vojne bašte, i meni zvoni telefon. Dobijam poziv da moram hitno da se vratim do Zemuna da završim neku papirologiju... Ja u neverici, ali što se mora mora...! Obaveštavam Miletu i Zvekija da nastave dalje istim tempom, pa da se nađemo u Belegišu, jer bi izgubili dan da me čekaju da se vratim pa da opet nastavimo zajedno.

Skoro punim gasom se vraćam nazad do marine, i tu se zadržavam jedno sat vremena, pa opet oko 12h krećemo ka Belegišu. Pišem trenutne radne sate u "brodski dnevnik", trenutnu količinu goriva i vreme kad smo krenuli i nastavljamo malo jačim tempom uzvodno. Usput sam u kontaktu sa ostatkom ekipe, i obaveštavaju me da su ipak nastavili malo sporije ne bi li ih ja stigao. U Starim Banovcima ih nalazimo na sidru na levoj obali, i pridružujemo im se u toplom Dunavu na kupanju. To nas je baš osvežilo, i opet nastavljamo dalje ka Belegišu. Vreme idealno, skoro bez vetra a dan sunčan.

Posle naših, tačno 3h plovidbe od Zemuna, stižemo u Belegiš kod velike ade, i uplovljavamo levo pored ade i nalazimo jedan peščani sprud sa malom uvalom gde je dubina preko 3m uz samu obalu, vezujemo čamce i svi se aktiviramo da što pre spremimo ručak, koji je, zbog svih okolnosti prilično kasnio. Vadim talandaru i usoljavam meso, Mileta priprema drva za loženje, a Zveki počinje da sprema meso, u čemu se odlično pokazao...!
Mislim da je malo dobio i boju pored te vatre, ali leto je, to se valjda podrazumeva

#
Pošto je već padao mrak, nakon jela, svi smo se bacili na pripremu čamaca za spavanje i zaštitu od komaraca. Za sutra, planiramo kupanje u čistoj i toploj vodi Belegiških ada, a za ručak, pasulj u kotliću...