Galerija Dunav - Zemun

Podelite vaše fotografije sa nama
Odgovori
Zveki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Plovilo: Spokoj
Dimenzije: 8.5m x 2.6m
Status: Offline

Re: Galerija Dunav - Zemun

Post od Zveki »

Pa moram da koristim ovo vreme koje je lepo za plovidbu a jos uvek nije bas za neke spoljne radove.
Dok malo otopli i stabilizuje se vreme planiram da farbam palubu, stazu oko camca i krov prve kabine.
A mozda to budem radio i negde na vodi :think:
Igor Narval
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
Plovilo: Narval 820
Dimenzije: 8.2m x 2.45m

Post od Igor Narval »

Zveki,

vreme je baš za plovidbu, nije za radove.

Ipak je hladno... biće toplijih dana, do tada plovidba kada god to vremenske prilike dozvoljavaju
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Tri druga na poziciji, leva obala Dunava preko puta Zemuna, maj ili jun 2018.
Zveki, Mileta, i ja najuzvodnije:

Slika
Inspektor za visinu kabine
Zveki
Korisnikov avatar

Post od Zveki »

E jeste bio lep dan...bese i neki rostilj...pa hladan kvas :obscene-drinkingcheers:

Danas bas nesto komentarisem sa Urosem...jedino ja zadrzao i dalje isti camac.

Razmisljam...da ta plastika valja cemu, ne bi je svaki cas menjali :laughing-rolling:
SRSA
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Plovilo: "AQ 575"
Dimenzije: 5,75 x 1,72

Post od SRSA »

Apsolutno tačno. :obscene-drinkingcheers:
luckyboy
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 23 Jan, 2020 16:00
Plovilo:
Dimenzije:

Post od luckyboy »

Plastika ima svojih prednosti u odnosu na metal... čamac istih dimenzija od metala je min..3x teži od plastičnog.... skuplje održavanje ,veći troškovi goriva pri plovidbi. :D čim prođe ovo zlo ,doteraću ,plastični čamac do 8 metara pa onda da se vozimo po Dunavu i doživeti mogućnosti Skandinavskîh čamaca na. Pravi način ... verujem da će mnogi zaboraviti na metal posle prve vožnje 8-) :obscene-drinkingcheers:
Igor Narval
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
Plovilo: Narval 820
Dimenzije: 8.2m x 2.45m

Post od Igor Narval »

luckyboy napisao: Subota 11 Apr, 2020 19:06 Plastika ima svojih prednosti u odnosu na metal... čamac istih dimenzija od metala je min..3x teži od plastičnog.... skuplje održavanje ,veći troškovi goriva pri plovidbi. :D čim prođe ovo zlo ,doteraću ,plastični čamac do 8 metara pa onda da se vozimo po Dunavu i doživeti mogućnosti Skandinavskîh čamaca na. Pravi način ... verujem da će mnogi zaboraviti na metal posle prve vožnje 8-) :obscene-drinkingcheers:
Luckyboy,

moj predlog je da ne ljutimo drugare sa metalnim brodovima

Kako je krenulo ima nas "plastične" da isključe sa foruma :D

Šalim se ja, znam da smo u dobrom društvu, pa i sa plastikom... što kažeš, samo da zaplovimo opet svi zajedno i sve će biti :handgestures-thumbupright:
Zveki
Korisnikov avatar

Post od Zveki »

Luckyboy,
Slazem se da plastika ima prednosti u odnosu na metal ali i mnogo mana, bar sto se tice Dunava gde vecina nas plovi.
To sto ja pisem za plastiku moji drugari znaju da je to sala i svi to tako i shvataju. Sta vise i ja volim plasticne brodove izradjene po projektu gde je sve osmisljeno i upakovano kako treba. Medjutim moj nacin koriscenja i drzanja istog na Dunavu za sada iskljucuje mogucnost da imam plastiku.
A pitanje kostanja odrzavanja plastike i metala i sta je jeftinije je diskutabilno. Nije bas ni plastika varijanta "spusti u vodu i ne razmisljaj".
Mog Alibija imam pet godina i tvrdim da ni dinara vise nisam dao za njegovo odrzavanje od nekoga ko ima plastiku.
Da, potrosim vise goriva u plovidbi zbog tezine, vrste motora i oblika korita ali gorivo ne ulazi u cenu odrzavanja.
U svakom slucaju bice lepo videti jedan skandinavski brod kada ga doteras jer ih i ja smatram za nesto sto je pravljeno po svim merilima za bezbednu plovidbu i uzivanje.
SRSA
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Plovilo: "AQ 575"
Dimenzije: 5,75 x 1,72

Post od SRSA »

Jedva čekam da sve ovo prođe pa se negde okupimo kako dolikuje. :obscene-drinkingcheers:
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Tri druga ponovo na okupu, posle duzeg vremena. U to ime... :obscene-drinkingcheers:

Slika
Inspektor za visinu kabine
Odgovori