Grejanje - kineski vebasto

Razmena iskustva članova oko sređivanja, farbanja, restauracija, dogradnji
Odgovori
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9
Status: Offline

Re: Grejanje - kineski vebasto

Post od zankiki »

Nikada ne bih koristio creva sa aliexpressa...
Ima kod nas da sve kupi kvalitetnih crevo na svakom koraku, a ovako nemaš pojma šta si stavio...
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Ceo uredjaj je sa Aliexpressa tako da me crevo najmanje brine :lol:
Vise me je brinulo ono silikonsko koje je doslo sa njim, a ovo kruto ima solidnu debljinu i treba malo snage da ga i skalpel presece. Mislim da nece biti problema sa njim
Inspektor za visinu kabine
zankiki
Korisnikov avatar

Post od zankiki »

Šta mislite o tome što se kao regularno održavanje na kineskim uređajima predviđa "duboko čišćenje" na svakih godinu dana, dok WEBASTO za svoje uređaje ne predciđa nikakvo posebno održavanje (sem da se upali na svakih mesec dana bar 10 minuta). ?
Terca
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
Plovilo: Terca
Dimenzije: 9.5m x 2.3m

Post od Terca »

kineza sam ugradio poodavno i uz njega nije išlo preterano obimno uputstvo... u tom uputstvu nema ni reš o tome, nikad nisam ni čuo za duboko čišćenje, a nije navedeno ni da mora da se uključuje svakih mesec dana trebalo-netrebalo... niti sam ga duboko čistio, ne znam ni šta je to, niti ga uključujem kad mi ne treba... za sada radi ko puška.

Znači li to da sam doobro prošao i nabavio superiornog kineza koji je 100% maintenance free? :mrgreen: :mrgreen:
zankiki
Korisnikov avatar

Post od zankiki »

Pretpostavljam da nije neophodno... Takođe, u odnosu na nekog, na primer, vozača kamiona, mi to koristimo sigurno 10 puta manje...U hladnijem periodu godine prespavam pod webstom možda 20-30 noći, dok u kamionu radi skoro 6 meseci u godini. Pa se stoga manje i prlja. Takođe, okruženje u brodu mu je mnogo prijatnije nego negde ispod patosa vozila.

Ja moj webasto nikada nisam čistio, niti ga palim jednom mesečno da odradi. Nego sam bio dokon, pa mi je palo na pamet da proverim da li je možda potrebno sa vremena na vreme odraditi neko čišćenje, iliti "regular maintenance", pa sam naišao na ove podatke.

A za kineza ćeš videti, još ti je relativno nov :obscene-drinkingcheers:
Odgovori