Kupovina brodica

Neobavezna diskusija...
Grebic
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 04 Sep, 2025 15:17
Plovilo: Windy 27
Dimenzije: 8,3 x 3,1
Status: Offline

Re: Kupovina brodica

Post od Grebic »

Zaboravi sam da odgovorim na ovo

Mislim da bi ovoj diskusiji pomoglo još par informacija, npr:
- Gde se nalaziš i kojom rekom ili rekama planiraš da ploviš?
- Da li imaš ranijeg iskustva sa plovidbom ili ne?

Nisam nikada imao svoj brod. Plovio sam sa drugarima...ali to je kao i da nisam.
Zivim u Visnjickoj Banji i brod bi bio usidren u Visnjickoj marini.

Pitao sam za brodove oko 7m i rekose mi da je mesecno oko 60 eura vez.
Ne znam za vece koliko bi bilo...Tipa Albin 25, ovaj Windy 27... kapiram da bi i to bilo skuplje
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Pa i kod mene je 180, za Dušanu je to stajaća visina, za mene nije :obscene-drinkingcheers:
Ali je previše na brodiću veličine moje Marisse tražiti da bude u kabini 2m, sam brod bi bio nezgrapan...

Cene se na većini marina (zavisi kako su organizovanje) određuju po širini... Pa ne mora da znači. To se razlikuje od marine do marine...
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

zankiki napisao: Petak 05 Sep, 2025 10:19 Pa i kod mene je 180, za Dušanu je to stajaća visina, za mene nije :obscene-drinkingcheers:
Ali je previše na brodiću veličine moje Marisse tražiti da bude u kabini 2m, sam brod bi bio nezgrapan...
Naravno, treba ipak znacajno vece plovilo od nasih za tako nesto. U Rivieri koja je dimenzija 8.7 x 2.8m takodje nemam stajacu visinu u prednjoj kabini ali je visina oko 180cm sto je dovoljno dobro. Gospodja ne mora da se saginje kao ni sin(za sad), ali meni ne smeta jer tu provodim najmanje vremena. Ono sto mi je najvaznije je da u srednjoj kabini gde je kuhinja imam 2.1m kao i u kokpitu gde provodim najvise vremena, ali to sam radio spram sebe...Da je u pitanju fabricko plovilo tih dimenzija, tesko da bih imao toliku visinu.

* * *

@Grebic
Sad je lakse, znaci da ti treba plovilo prvenstveno za Dunav. Zankiki je u pravu u vezi sa marinama, negde se racuna cena po sirini plovila, negde po duzini tako da ne mora uvek da bude skuplje za nesto duze.
Resio si da gledas samo plovila od stakloplastike ili i metal dolazi u obzir?
Cisto ako iskoci negde nesto da podelimo oglase
Inspektor za visinu kabine
Mr. No
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 12 Jul, 2022 13:29
Plovilo: Sea Ray
Dimenzije: 8 x 2.5

Post od Mr. No »

Cene vezova u Višnjici su ozbiljno porasle u prethodnih par godina. Sa 60 je otišlo na 100 eur opušteno.

Ne znam cene u svakoj marini ali ako nađeš za toliki čamac vez za 60 eur super si prošao!

PS. Ako stvarno ima vez za 60 eur, javi koja marina pa da pogledam - mogao bih da uštedim malo za novi pomoćni motor ili pomoćni čamac :lol:
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Kada sam zvao pre mesec dana da se raspitam, rekli su mi 60 eura za brod od 7m.
Za neki veci, mislim da bi bilo vise naravno. Koliko, zvacu da se raspitam.

Sto se tice metalnih camaca, iz nasih brodogradilista i samogradnje, nisam bas za to.
Sto zbog odrzavnja sto zbog zavrsne obrade. Svi su mi nekako nedovrseni i ne znam....
Ne svidaju mi se. Imaju svoje prednosti po pitanju komfora, ali opet...nije to my cup of tea sto bi se reklo.
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Upravo sam zvao Nautilus i Visnjicku marinu....u obe za brod 8.3 x 3.1... 100e mesecno
Dobar dan...100e :D
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Isao sam juce da pogledam Windy 27. Ukratko, ozbiljan brod. Bas ozbiljan.
Deluje jako zdravo. Ima novu ceradu, tvrdi krov... Zapoceta je restauracija i tako se prodaje
Mora da se odradi komplet terasa, i svi sundjeri na brodu. Struja takodje.
Teleflex, duze sajle za motor...nosac motora... motor...
Na cenu od 10500 eura...treba minimum jos 7-8 da bi brod bio spreman da se zaplovi
Mislim da je to mnogo.
Zna li neko koliko bi kostao Windy 27 da se nadje preko, doveze i ocarini?
broker975fx
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 28 Jan, 2021 07:31
Plovilo: Remorker
Dimenzije: 13mx2.9m

Post od broker975fx »

Poranio si sa temom, ovo je prava kasno jesenja zimska.

Prvo da znas da je svaki brod rupa bez dna, pa sve i da kupis novu ladju i iskesiras milion jevra isto ce biti. To sto tako ali sa tim se zivi:)

Druga bitna stvar je lokacija ma kojoj si. Ova vlast a posebno Beogradska bratija je operisana od nautike a i drugih stvari. Moje misljenje je da ce vrlo brzo ponuda brodica biti velika jer ljudi prosto nece imati gde da ih drze. Cena marine ce rasti i vrlo brzo ce doci do toga da par godina marine bude jednak vrednosti plovila. Ja prvi sam zbog toga prodao brod.

Dalje beba i brod realno teska prica, nije nemoguce naravno ali nije lako. Ustvari sad kad se setim beba i brod su super ali kad pocnu da mile i zuje to je prica za sebe, videces i sam jbg to je realnost. Najbolje je kad imaju jedno 17-18 godina, tada ce da te puste da ti i zena budete na brodu a da oni imaju praznu gajbu.

I sad da ne bude da mracim, brod je prica za sebe, to je stil zivota i nema reci da je to jedinstveni osecaj.

Mislim da se u tom budzetu moze naci nesto pristojno, ja bih isao na oko 8 metara. Ako uzmes nesto skuceno brzo ce ti postati malo. Realno i ovo ce ti biti malo ali i to je tako, uvek ili fali duzina ili sirina. U svakom skucaju brodici koji su oko 8 m i oko
3 tone se lako manipulisu, lako se vade i sredjuju.
Nama potrebe da bezis od osovinskog voda i unutrasnjeg pouzdanog magarca. Meni licno je onaj manji Narval totalno ok plovilo, idi malo pogledaj probaj, pregovaraj Nekada cena pise 30k a ode za duplo manje posle nekog vremena.

Celik ne te ne zanima uopste?
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Pozdrav Broker.
Sto se tice cena marine, nisam siguran da ce ljudi prodavati brodove bas zbog toga...
Ta situacija mi lici kao na ovu sa nekretninama. Svi govore preskupo, preskupo...niko nece kupovati, mora cena da padne,
a ne moze se doci do stana. Tako ce biti i sa marinama. Ko zeli da ima brodic, placace. Ako mi nemamo, pojavice se neki novi klinci koji imaju.
Marine prazne biti nece sa visokim cenama sigurno...
A sto se tice bebe i broda..msm da ce kod mene biti malo drugacija situacija, jer gospodja i ja vec 2 godine pokusavamo da dodjemo do situacije da
mozemo da planiramo kupovinu. To nam je oboma velika zelja. Nije samo moja.
Budzet koji sam planirao, od 10-12k bi sa ovim Windy-em premasio za 40-50% :lol:
Ali opet...lep je brod. Samo je bas prazan...sve treba da se radi, i mislim da ce biti previse na kraju.
Sve se vise nosim mislju da nadjem neki brodic preko i da ga uvezem. To opet odlaze kupovinu. Plasim se da ne iskoci nesto ponovo, pa opet ostah bez broda.
Nidelv koji sam pominjao je na oglasima vec neko vreme, i isto zahteva bas velika ulaganja.
Taj motor koji ima je jako star, i mislim da mu treba jako puno paznje i ozbiljan remont da bi dosao u stanje da bude pouzdan.
U nekom normalnom stanju bi izasao oko 14-15k dok ovaj Windy oko 17. A znatno veci brod
Meni je to maksimum neke velicina. Kada sam stao na onu terasu, kao u dnevnoj sobi. Ogroman prostor
Jos nema nista od enterijera pa izgleda jos vece nego sto jeste
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Ovaj se možda po dimenzijama uklapa u ono što tražiš, 7 x 2.5m, plastika je i traži 6.000e(videh na FB):

Link:
https://www.kupujemprodajem.com/plovni- ... /172438290

IMG_7823.png
IMG_7823.png (1.74 MiB) Pogledano 7944 puta
Inspektor za visinu kabine
Odgovori