Nedavno je Terca spominjao u svojoj temi kako je imao problem sa zapušenim usisom od wc-a... Verujem da smo svi to nekada iskustili, pogotovo je izraženo u plovidbi kanalima, kada ima trave... Meni se dešavalo da mi wc uvuče drezgu preko metar dugačku, tako da je jedan deo još van broda, a drugi kroz creva pa sve do pumpe...
Palo mi je na pamet da bi možda pomogla ugradnja ovako nekog filtera? Ako bi se montirao na crevo blizu usisa, ali iznad vodene linije naravno, onda bi se rasklapanjem filtera lako moglo sve očistiti, a ako je zapušen sam usis, koji bi u ovom slučaju kod mene bio na 20cm od filtera, mogla bi se kroz filter provući žica pa se očistiti i usis.
Kod mene se takođe dešava da sočivica i razni listići prodju kroz usis i pumpu, ali se zaglave u onoj, da je tako nazovem - dizni, koja služi da rasprskava vodu unutar šolje, pa je moram skinuti i očistiti.
Jedina mi je eventualna briga da filter ne smanji protok vode, pa da ispiranje slabije radi?
Kakva su vaša iskustva?
IMAM NEKI PROBLEM NE MOGU DA OKAČIM SLIKU FILTERA DOBIJAM PORUKU "Ne mogu da dodam više prikačenih fajlova, 0 je maksimalno."
Brodski toalet - iskustva, problemi, resenja
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Status: Offline
- Kontakt:
Re: Brodski toalet - iskustva, problemi, resenja
Sad sam probao sa tvojim dozvolama i mogao sam da uploadujem sliku tako da mislim da nije do dozvola...jedino što mi pada na pamet je da je nešto keširano? Mislim da sam pre 10ak dana sklonio to ograničenje jer se meni pojavio isti problem, ali to je podešavanje za ceo forum.
Probaj da se izloguješ pa uloguješ, javi mi ako i dalje ne radi da potražim dalje
Probaj da se izloguješ pa uloguješ, javi mi ako i dalje ne radi da potražim dalje
Inspektor za visinu kabine
- zankiki
- Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
- Plovilo: Pasaat 735
- Dimenzije: 8,65 x 2,9
- Status: Online
Sad može... Na ovakav filter sam mislio...
- Prikačeni fajlovi
-
- filter.jpg (12.85 KiB) Pogledano 3051 put
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Status: Offline
- Kontakt:
Nije losa ideja...Dobio bi i pristup i vizuelnu informaciju ima li necega u crevu.
Imam ovakav filter i mislim da ne bi trebao da smanji protok zato sto mrezica u njemu nije gusta. On je kao grubi filter, samo da zaustavi nesto krupno.
Inspektor za visinu kabine
- zankiki
- Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
- Plovilo: Pasaat 735
- Dimenzije: 8,65 x 2,9
- Status: Online
Moja su creva providna, pa vizuelnu indormaciju imam, pogotovo ne ja ispustu zanimljivo