Vepar napisao: ↑Subota 24 Avg, 2024 20:32
Pozdrav svima! Vidim puno poznatih nikova i radujem se da neki forum opet zivi. Za one koji me ne poznaju red je da se predstavim. Zovem se Radovan Orescanin i iz Novog Sada sam. Imam matori metalni kabinas naziva "Priceza" od 9,5m x 3m sa brodskom Kuboticom sa tri cilindra. U Vojvodini sam manje vise sve oplovio ali vrlo rado se na neka mesta vracam iz godine u godinu. Trenutno u N Beceju na Gospojini, pozdrav svima!
Dobrodosao Radovane! Drago mi je sto si se uclanio kod nas
Dobro pitanje, mada nemam bas jednostavan nacin da izracunam osim da idem redom po clanovima.
Bacio sam oko na odeljak "Plovila" i od aktuelnih plovila koje trenutno koriste clanovi, situacija je sledeca:
Vanbrodski motor: 14
Brodski motor(racunajuci Vepra): 12
Taj odnos bi mozda mogao i da se promeni ako se i ostali clanove ukljuce i naprave svoju temu u odeljku "Plovila"
Pozdrav svima, ja sam Igor iz Subotice. Nekad bio vlasnik raznih plovila i vikendice kraj Dunava ali trenutno mi od svega toga ostala samo ljubav prema reci pa volim da pratim domaće nautičke forume, ali nadam se da ću ubuduće da se opet vratim na uživanje po Dunavu.
Pozdrav svima. Goran iz Beograda, vise zelje nego iskustva, vise na vodi nego na kopnu. Neko vreme citam obajve na forumu, pa odlucih da se registrujem i podelim svoja iskustva.
Moje plovilo je samogradnja houseboat katamarana. Matori je pre nekih 20 godina pomislio da ce izgraditi brod, finansijska situacija ga tada sprecava u toj ideji.Palo je na mene da ga zavrsim . 2021 godine poceo sam bez ikakvog iskustva da sredujem brod od 11 tona koji nikad nije imao motore i koji je sluzio kao splav (nedovrsen). 99% radova na brodu uradio sam sa par drugara. Danas se on vozi a manje vise ja i zivim na njemu.