Predstavljanje novih članova

Neobavezna diskusija...
Odgovori
vojkan
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 12 Feb, 2020 08:44
Plovilo: Greenline 33
Dimenzije: 10x3.50m
Status: Offline

Re: Predstavljanje novih članova

Post od vojkan »

Dobrodošao Dule. Koliko se sećam tvoja pozicija je Slankamen.
DuleN
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 09 Mar, 2023 09:12
Plovilo: AluNautika
Dimenzije: 6.3 m

Post od DuleN »

Svima veliko HVALA na dobrodoslici. Slucajno sam nasao ovaj forum, pa reko aj da malo i ovde kakim :D
vojkan napisao: Ponedeljak 13 Mar, 2023 14:28 Dobrodošao Dule. Koliko se sećam tvoja pozicija je Slankamen.
Da, Slankamen, mada se i tamo malo upropastila atmosfera, al jbg, bolje je nego u Ukraini. :D
zoki_ns
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 16 Dec, 2022 21:35
Plovilo: Vrabac podunavac
Dimenzije: 8.4m x 2.7m

Post od zoki_ns »

Dobrodošao :obscene-drinkingcheers:
budens72
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 03 Dec, 2020 16:54
Plovilo: Metalni čamac sa kabinom
Dimenzije: 12x3,3m

Post od budens72 »

Dobro došao :obscene-drinkingcheers:
Labud 1258
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 22 Mar, 2023 12:30
Plovilo: Djeninih ruku delo
Dimenzije: 10x3

Post od Labud 1258 »

Poštovane kolege sapatnici, dobar Vam dan.

Evo da se vidimo i ovde. Ja sam posle ML malo izgubio entuzijazam za ovakvim "susretima" ali čitajući neke Vaše priče, sve mi interesantno.
Ja sam imao tektonske promene u nautici, ali otome u temi za predstavljanje.

Srdačan pozdrav :)
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Pozdrav i hvala što si nam se predstavio.
Drago mi je da ti se svidela atmosfera na forumu, to je ono što nas drži na okupu poslednje 4 godine.

Ideja ovog foruma je bila da se okupe vlasnici kabinaša jer imaju slične teme i interesovanja, kao i način na koji koriste plovila i slobodno vreme. Veliki broj ljudi je odbijen pri registraciji jer imaju čamac bez kabine ili nemaju plovilo, a svakako postoje drugi nautički forumi gde smo čak i mi aktivni i gde mogu da dobiju savete. Sa druge strane, ima i ljudi koji su se ovde registrovali i nikad nisu ni ulogovali, ni predstavili...to baš i ne razumem.

Uglavnom, ovaj forum ostaje samo za kabine i to nam se dobro pokazalo. U zdravlje! :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
Bibi
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 11 Jul, 2023 10:37
Plovilo: Triss Magnum Jedrilica
Dimenzije: 6x2.4

Post od Bibi »

Pozdrav dragi forumaši. 👋

Zovem se Milan, živim u Zemunu i svakog dana sam na keju, doduše na dve noge ili točka pošto još uvek ne posedujem plovilo. 😊

Davne 1966. godine, 28. januara u rukavcu na Savi, zaleđen je stajao brod na kojem su već 2 godine živeli moji deda, baba i tetka. Tog dana je preko zaleđene Save u pomoć stigla medicinska služba i porodila moju babu. Tako je, otac mi je rođen na brodu i od malena slušam tu priču ali nikako i sam da je doživim na neki način, tako da sam tu temu otvorio otkad sam se preselio blizu reke. 😊

Deda je radio na tegljaču čitav život, dok mog oca to nije toliko zanimalo, tako da nisam imao priliku da plovim.
Prošle godine sam rešio da položim za upravljača čamca B kategorije, uplatio sam kurs/obuku (kod kapetana Vladice, bivši kapetan u rečnoj policiji) i ove godine u aprilu dobio dozvolu.
S obzirom da nisam do sada nikada vozio čamac, uz pomoć kap. Vladice dogovorio sam dvosatnu praktičnu obuku.

Praktična obuka se izvodila kod jahting kluba Kej na aluminijumskom čamcu 6x1.65m (odokativno) sa vanbrodskim motorom Honda 20ks. Zajedno sa instruktorom od Malog Ratnog ostrva smo se uputili ka Savi i na mestu potopljenog Fristajlera uz dizalicu koja ga je izvlačila vežbali smo pristajanje desnim bokom. Nakon toga vratili smo se do MRO i tamo smo vežbali pristajanje pramcem. Usledila je uzvodna vožnja do marine 4. juli, pa potom nizvodna vožnja do JK Kej gde smo vežbali pristajanje levim bokom.
I dalje prepričavam to iskustvo kome god stignem i jedva čekam da ga ponovim!

Rešen da sve ide polako, dečijim koracima, pošto sam apsolutni početnik počeo sam da pratim DS i ML forume, čitao razna iskustva naših članova kao npr Kabe, Zoki NS, Uroš sa svojim Albinom, bivšim jedrenjakom i sada metalcem u pripremi, Mileta i ostali. Zahvalan sam na nesebičnom deljenju iskustva jer na osnovu nekih njihovih dobrih i loših odluka sam iskristalisao kakav bih ja prvi čamac želeo. 😊

Mali kabinaš (plastika) sa utičnicom za laptop sa kojeg bih mogao da radim preko dana. 😊

Uskoro krećem na obuku za jedrenje u jedriličarskom klubu Zemun pa ću nakon toga odlučiti da li će taj kabinaš pored vanbrodskog motora imati i koje jedro. 😊

Izvinjavam se na dugom uvodu,
nadam se da se dogodine vidimo na vodi. 🍻
SRSA
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Plovilo: "AQ 575"
Dimenzije: 5,75 x 1,72

Post od SRSA »

Dobro došao. :obscene-drinkingcheers:
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Milane dobro došao na forum. Po tvom postu čini mi se da ti je nautika baš ušla pod kožu. Drago mi je da smo dobili još jednog člana ljubitelja vode i nautike. Ne sumnjam da ćeš za sebe naći odgovarajući čamac, kao što sam siguran da ćeš, kao i mnogi od nas, po kupovini jednog težiti da kupiš i sledeći veći i konforniji. To nam je svima zajedničko. Važno je da ne žuriš, na vodi je sve opušteno, i da brineš o svojoj bezbednosti i bezbednosti osoba koje su sa tobom na čamcu. Srećno!!
zoki_ns
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 16 Dec, 2022 21:35
Plovilo: Vrabac podunavac
Dimenzije: 8.4m x 2.7m

Post od zoki_ns »

Dobro došao :obscene-drinkingcheers:
Odgovori