E pa radio sam i ja zimus na brodu... Ugrađen je autopilot...
Ideja se rodila prošlog leta za vreme druženja sa Zankikijem. Počeo sam da nabavljam delove, da bi ih tokom zime i sastavio. Prvo sam sastavio elektroniku kojoj je mozak jedan Raspberry pi4 kao i Pypilot motorni kontroler kojeg sam nabavio u Barseloni, a sada nedavno je na red došla i hidraulika. Kormilo je u mom brodu i do sada bilo hidraulično, ali je sada i to obnovljeno i prerađeno, i naravno ugrađena hidraulična pumpa na 12V koju sam preko ebay-a polovnu nabavio iz Amerike. Bilo je tu dosta sitnica koje su stigle sa Alia iz Kine. Sve u svemu, autopilot radi, uz Zokijevu (Zankiki) asistenciju kome bih ovim putem hteo posebno da se zahvalim, i svesrdnu pomoć AI-ja, kome se sada neću posebno zahvaljivati.

Radi sa touch screena, kao i sa telefona, a nabavio sam iz Kine i jedan četvorokanalni daljinac na koji ću osim komandi za levo-desno prikačiti i sirenu, i ono valjda najbitnije, dugme za gašenje motora... Za ne daj bože... Ako slučajno ateriram u vodu da mogu da ugasim skalameriju sa daljincem koji će da mi visi o vratu.