Ugradnja brodskog motora - dilema
- SRSA
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Plovilo: "AQ 575"
- Dimenzije: 5,75 x 1,72
- Status: Offline
Re: Ugradnja brodskog motora - dilema
Eto ko Resavska škola, prepisivanje. 
apsolutno sam za čamac sa ugradjenim motorom. I osovinskim vodom Mnogo je prednosti u svakom pogledu pre svega Stabilnost plovila u svim vremenskim uslovima.Ekonomičniji je ,pouzdaniji..Po meni bi trebao vratiti čamac na fabričku varijantu Volvo Penta 36ks.Ali....to košta,bar da imaš stari motor I osovinski VOD I kormilo sa petnim leżajem,pa se bojim da bi te to kostalo preko 5000€.uz mnogo ličnog rada I trčanja..
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Kontakt:
Da, odustao sam od te varijante. Inače je u ovaj model išao motor Albin AD-21, dva cilindra i 20ak konja. Kasniji modeli zvani Albin 25 DeLux su imali malo modifikovanu krmu i jače motore koje si pomenuo. Zbog izmena na krmenom delu korita, mogao je da iskoristi punu snagu i postigne brzinu od oko 20kmh.
Zbog odustajanja od ugradnje, ali i zbog toga što nisam odustao od plovila sa brodskim motorom, Albin je na prodaju pa ćemo da vidimo šta će da bude sledeće
Zbog odustajanja od ugradnje, ali i zbog toga što nisam odustao od plovila sa brodskim motorom, Albin je na prodaju pa ćemo da vidimo šta će da bude sledeće
Inspektor za visinu kabine
Albin 25 je jako dobar čamac-jedrenjak sa vrlo kvalitetnom plastikom u koritu koje uz odrzavanje może jako dugo služiti..Ko god ga bude kupio uživaće u plovidbi jako dugo.
- f2zubac
- Pridružio se: Petak 25 Dec, 2020 17:32
- Plovilo: trenutno bez plovila :-(
- Dimenzije: 0x0
Postovanje
Ne znam jel ste mislili na ovaj dokument :
http://www.akcaymarin.com.tr/Engines/%C ... lavuzu.pdf
Nadam se da ne krsim forumska pravila, posto je dokument javan ?
Pozdrav,
Dragan
Ne znam jel ste mislili na ovaj dokument :
http://www.akcaymarin.com.tr/Engines/%C ... lavuzu.pdf
Nadam se da ne krsim forumska pravila, posto je dokument javan ?
Pozdrav,
Dragan
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Kontakt:
Ne krsis pravila ako je javan dokument
Ovo se odnosi na onu temu za "prop walk & prop wash" mozda? Koliko okretanje propelera utice na pravac kretanja plovila. O tome smo pisali ovde:
viewtopic.php?f=17&t=54&p=2684
Ovo se odnosi na onu temu za "prop walk & prop wash" mozda? Koliko okretanje propelera utice na pravac kretanja plovila. O tome smo pisali ovde:
viewtopic.php?f=17&t=54&p=2684
Inspektor za visinu kabine