Boravak na vodi

Plovidbe, druženja, doživljaji sa vode
Odgovori
Misa D
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 16 Apr, 2020 14:00
Plovilo: Linssen 29.9 AC
Dimenzije: 9.35m x 3.35m
Status: Offline

Re: Boravak na vodi.

Post od Misa D »

Igor Narval
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
Plovilo: Narval 820
Dimenzije: 8.2m x 2.45m

Post od Igor Narval »

Mnogo kasnije nego sto je uobicajeno ove godine sam letnji godisnji odmor dobio pocev od 31.08. ...Jeste da ce trajati, kako sada stvari stoje, samo jednu nedelju, ali sta da se radi....
Ne moze ti niko nista kada je sve sto ti treba za odmor na pola sata od kuce

Slika
nele
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
Plovilo: Aquarius 320
Dimenzije: 9.6m x 2.45m

Post od nele »

Uzivaj druze ! Sretno
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Vreme je prijatno za boravak na vodi, za kupanje je mozda cak i hladno, ali bice lepih dana do kraja nedelje ;)
Uzivajte u odmoru! :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
Igor Narval
Korisnikov avatar

Post od Igor Narval »

Hvala drugari.
Prelepo proveli dan na vodi. Na Beloj steni tek po neki brod i kupac... Jovanka se i danas kupala...ja uzivao u pivu i gledanju u vodu... Vratili se do marine.... hladno pivo... uzivanje
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Važno je ploviti, sve ostalo su nijanse!
Igor Narval
Korisnikov avatar

Post od Igor Narval »

Poslednji dani leta....

Prelep suton na Dunavu

Slika
SRSA
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Plovilo: "AQ 575"
Dimenzije: 5,75 x 1,72

Post od SRSA »

Е стварно је прелеп. :handgestures-thumbupright: :obscene-drinkingcheers:
Igor Narval
Korisnikov avatar

Post od Igor Narval »

Od marta meseca ova godina je postala znatno drugačija u odnosu na one dosadašnje.
Bar je kod mene takav slučaj....
Od tada kod mene može da se primeni samo ona izreka "čovek planira, a Bog se smeje"....
Svi planovi i ideje koje sam imao, pored ostalog, u pogledu slobodnog vremena postali su smešni......
Kao što sam i prethodne slobodne dane dobijao iznenada, kada se ukaže prilika, tako sam i sada krajem septembra, neočekivano, dobio nekoliko slobodnih dana.
Kada već imam te slobodne dane rekoh što da ne zovnem mog drugara Dragana i proverim šta planira za naredne dane.
Dragan je čovek u penziji, ima lep brod, dimenzija, recimo 11m x 3m, na kojem on i njegov prijatelj Zoran provode dosta vremena, u različitim periodma godine. Lepa lađa, koja pruža priliku za lep i ugodan boravak na vodi....
Utorak, 22.09.2020, naveče, pozvah Dragana, .... pitam šta mi radiš stari druže..... Kaže, spremam se da isplovim sutra ujutro na pecanje, neću daleko, Dunav, "male vode", na nekoliko dana..... Pitam ga da li primaš saputnika, kaže naravno..... i dogovor je napravljen. :obscene-drinkingcheers:

Da niko nikoga ne bi čekao dogovor je da on krene, kako je i planirao, rano ujutro, a ja da se pridružim malo kasnije.
Takav plan meni apsolutno odgovara, ujutro imam vremena za odlazak u prodavnicu, da nabavim šta mi je potrebno i da onda polako krenem nizvodno, pa kada stignem dobro stigao.

Dogovoreno i učinjeno, ja sam zaplovio u sredu oko 10 i 30 i ubrzo, posle nekih sat vremena plovidbe pronalazim Dragana u desnoj obali "malih voda".
Ispostaviće se da će nam to biti "baza" za taj dan i polovinu sutrašnjeg dana.

Slika

Slika

Slika

Slika

Prelep dan i veče..... mir i tišina, kao da ste stotinama ili hiljadama kilometara udaljeni od grada.

Temperatura preko dana idealna, kako sunce zadje, tako dolazi do naglog pada temperature. Tokom dana u majci kratkih rukava, a od prvog sumraka ide dukserica, pa jakna.....
Iskreno malo pre spavanja i pred zoru radilo i grejanje, ali je vreća za spavanje ipak odigrala glavnu ulogu tokom noći

Slika

Kao i svaki pecaroš moj drugar je već od pet ujutro pored štapova... ali riba "ne radi"...
Pita me da li mi je problem da odemo nizvodno i da pređemo u drugu obalu. Bez problema se dogovaramo da menjamo lokaciju....

Sumrak čekamo na novoj lokaciji.... polako pratimo zalazak sunca

Slika

Slika

U petak nas dočekuje promenjlivo vreme, od sunca do kiše

Slika

Teška srca, u petak popodne se pakujemo i krećem ka marini :doh:

Do neke nove plovidbe...
Zveki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Plovilo: Spokoj
Dimenzije: 8.5m x 2.6m

Post od Zveki »

Bravo Igore, prelepe slike, pogotovu ona sa mesecem u zaledjini. I sam oskudevam sa vremenom tako da sam prestao da racunam koliko dugo sam boravio na camcu i vodi vec koliko je bilo kvalitetno to provedeno vreme.

Ovo tvoje sigurno jeste.

Moja glavna strast po pitanju reke je pecanje pa onda sve ostale mogucnosti koje mi daje camac. Vec dugo vremena mi je zelja da bar jedan vikend provedem na Malim vodama i oprobam te terene. Nekada davno, ti tereni su mom ocu i meni bili druga kuca.

Na zalost, nedostatak vremena i "parnjaka" koji bi krenuo samo zarad pecanja me sprecava u tome. Nadam se da ce se to u nekom periodu promeniti pa se onda mozda i sretnemo sto bi ti rekao "do neke nove plovidbe"
Odgovori