Imao sam obadve varijante i iskustvo mi se poklapa sa ostalima. Albin 25 sam kupio sa tek urađenom PVC ciradom teget boje i izdržala je 5 godina pre nego što je morala da se menja. Na Rebellu sam rešio da napravim ciradu od nautičkog platna i ona je bila odlična ali su providni PVC delovi stradali opet posle jedno 4 godine...Mislim da je sadašnji vlasnik promenio samo providne delove a zadržao nautičko platno.
Na Rivieri sam napravio PVC ciradu opet teget boje i tačno je da se zagreva preterano na suncu što utiče na njenu dugovečnost. Dosta se ukrutila već posle dve sezone, a zimi je teško zakopčati zato što se još više skupi...
Nautičko platno se takođe skuplja na hladnoći ali ne u toj meri kao PVC, i tačno je da zna da bude vlažno ako je kao na Rebellu krov od platna pa se nakupi snega ili napravi neki džep sa vodom. Mislim da kod Nevene neće biti tih problema zato što pokriva bočno i pozadi.
Kad budem pravio sledeću ciradu verovatno ću biti u dilemi da li da bude od nautičkog platna ili od belog PVC-a ili neke najsvetlije nijanse krem boje. Zveki je na Alibiju imao PVC krem boje i mislim da joj je ovo 9. godina kako traje ali nije to samo do boje, vec i do toga da je pre 9 godina mozda bio kvalitetniji materijal.
Materijal za ceradu
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Status: Offline
- Kontakt:
Re: Materijal za ceradu
Inspektor za visinu kabine
- Zveki
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
- Plovilo: Spokoj
- Dimenzije: 8.5m x 2.6m
- Status: Offline
Re: Materijal za ceradu
Kako vec rece Uros, na Alibiju je ta PVC cirada izdrzala evo vec 10-ta godina, koliko ce jos to ce novi vlasnik saznati. Pre dve godine je skinuta radi otvaranja providnih delova kada je komplet prestepana sa novim koncem. Moja je bila u nekoj svetloj, bez boji, ali s obzirom da na Spokoju imam sada ciradu od nautickog platna u teget boji, sto se tice zagrevanja, moj utisak je da nema neke velike razlike. Cak mi pod ovom od nautickog platna, ta toplota deluje nekako "laksa" jer mi se cini da je neakako prozracnija.
Kao neko ko je koristio obe, uvek bih sada dao prednost nautickom platnu po pitanju upotrebe, a da li ce izdrzati ili i nadziveti onu od PVC na Alibiju nadam se da cu videti.
Kao neko ko je koristio obe, uvek bih sada dao prednost nautickom platnu po pitanju upotrebe, a da li ce izdrzati ili i nadziveti onu od PVC na Alibiju nadam se da cu videti.