Manji brodski motor i Z-noga, misljenja, iskustva..
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
- Status: Offline
Re: Kupujem brodski dizel motor
Teško kod mene osovinski vod. To je za sada samo ideja, videćemo šta će na kraju ispasti. Do tada Honda je sigurna 
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Kontakt:
Cranchi je vec imao motor sa Z-nogom, zato je ideja bila da se upari neki manji brodski motor i Z-noga, jer to moze na ovo korito. Osovinski vod mislim da ne moze, jer je ovo V korito i na zadnjem delu je takodje V
Inspektor za visinu kabine
- Jaga
- Pridružio se: Nedelja 11 Okt, 2020 17:30
- Plovilo: Adria 790 - Adriatik
- Dimenzije: 7.9x2.9
Drugar iz marine je kupio dmb za 600 evrića. Po mojoj proceni trebalo bi ti još 3x toliko za nabavku z noge i ugradnju. Delovi za osnovni servis Z noge su oko 400 evra.
- Uros
- Kontakt:
Treba imati u videm, slazem se.. Ne znam samo da li su neke Z-noge jeftinije za odrzavanje od drugih ili je to sve isto? 
Inspektor za visinu kabine
- Uros
- Kontakt:
- Jaga
- Pridružio se: Nedelja 11 Okt, 2020 17:30
- Plovilo: Adria 790 - Adriatik
- Dimenzije: 7.9x2.9
Za starije modele je teško naći delove. A zamena plovila za neko koje već ima stabilni motor, npr dalmatinka?
- Mileta
Nema zamene ne dam Cranchi.
Ima Z volvo noga starija komplet sa zvonom, ali bez trima, na nju se može montirati cilindar sa malim motorom i napraviti trim. Takva noga košta oko 15o evra, skoro jedna remontovana prodata za toliko, plus taj cilindar i motor. Sve oko 250 evra. Dobro očuvani Motori se mogu kupiti od 500 do 1000 evra, znači idealno bi bilo motor oko 700-800 evra ali dobar, plus ruke, elisa i sve ostalo što treba, ne sme da predje 1500 - 1800 e. I da te Z noge imaju neke brojčane oznake, valjda po veličini, meni treba Volvo Z noga neka najmanja, ona se lako uparuje sa dizelom.
Ima Z volvo noga starija komplet sa zvonom, ali bez trima, na nju se može montirati cilindar sa malim motorom i napraviti trim. Takva noga košta oko 15o evra, skoro jedna remontovana prodata za toliko, plus taj cilindar i motor. Sve oko 250 evra. Dobro očuvani Motori se mogu kupiti od 500 do 1000 evra, znači idealno bi bilo motor oko 700-800 evra ali dobar, plus ruke, elisa i sve ostalo što treba, ne sme da predje 1500 - 1800 e. I da te Z noge imaju neke brojčane oznake, valjda po veličini, meni treba Volvo Z noga neka najmanja, ona se lako uparuje sa dizelom.
Imam IMT dizel motor 533 koji je bio u camcu 3 cilindra .. imam statvenu cev sa osovinom, odrivnim lezajem I propelerom, hidraulicni cilindar kormila Volvo Penta . Nepovratnu vodenu bravu , izmenjivac itd ... Mogu uraditi punu generalku I da traje godinama . Po meni je to najbolje opcija za nase uslove .. pouzdan motor I jeftino odrzavanje ..
- Mileta
Pozdrav Laky, meni u principu treba samo motor, osovinski ne treba, jer imam ideju da motor uparim sa Z nogom. Koliko je taj tvoj KS i koja bi bila cena, Pravim kalkulaciju da li bi mi se to isplatilo da radim ili ne.
Mnogi mi kažu da je održavanje Z noge dosta skupo, tako da je za sada to samo ideja. Uroš je kriv, on me nagivara da pravimo Zvekiju zazubice brodskim motorima
Mnogi mi kažu da je održavanje Z noge dosta skupo, tako da je za sada to samo ideja. Uroš je kriv, on me nagivara da pravimo Zvekiju zazubice brodskim motorima
- Igor Narval
- Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
- Plovilo: Narval 820
- Dimenzije: 8.2m x 2.45m
Mileta,
onoliko posla oko nosača motora, pa zatvaranja donjeg dela nosača...pa nacrt za registraciju i sad.... ja bih brodski motor
Ti znaš šta želiš i ako si odlučio onda samo napred....
Znam po sebi, nisam se smirio dok svaku želju u vezi broda i oko njega nisam ostvario.
Samo treba razmisliti oko Z noge, kada sam ja razmišljao oko promene broda moji drugari koji znaju sve oko brodskih i vanbrodskih motora nisu hteli da pričaju o varijanti da idem na motor sa Z nogom.
Jasno su mi rekli da su troškovi održavanja jako visoki, uz napomenu da brod mora napolje svaki put kada se pojavi bilo kakav problem sa Z nogom.
Nešto su blaži bili oko varijante brodskog motora sa osovinskim vodom, ali su mi rekli da ni to nije za mene. Iskreno, sve su uradili da me odvrate od bilo koje varijante broda sa brodskim motorom.
Rekli su za tebe je vanbrodski motor i tačka. Na sreću ili nesreću, ja nisam našao ništa što bi mi odgovaralo, ono što sam im ja pokazivao nisu hteli ni da komentarišu.
U svakom slučaju, velika promena, ocenićeš sam šta ti je najbolje raditi.
onoliko posla oko nosača motora, pa zatvaranja donjeg dela nosača...pa nacrt za registraciju i sad.... ja bih brodski motor
Ti znaš šta želiš i ako si odlučio onda samo napred....
Znam po sebi, nisam se smirio dok svaku želju u vezi broda i oko njega nisam ostvario.
Samo treba razmisliti oko Z noge, kada sam ja razmišljao oko promene broda moji drugari koji znaju sve oko brodskih i vanbrodskih motora nisu hteli da pričaju o varijanti da idem na motor sa Z nogom.
Jasno su mi rekli da su troškovi održavanja jako visoki, uz napomenu da brod mora napolje svaki put kada se pojavi bilo kakav problem sa Z nogom.
Nešto su blaži bili oko varijante brodskog motora sa osovinskim vodom, ali su mi rekli da ni to nije za mene. Iskreno, sve su uradili da me odvrate od bilo koje varijante broda sa brodskim motorom.
Rekli su za tebe je vanbrodski motor i tačka. Na sreću ili nesreću, ja nisam našao ništa što bi mi odgovaralo, ono što sam im ja pokazivao nisu hteli ni da komentarišu.
U svakom slučaju, velika promena, ocenićeš sam šta ti je najbolje raditi.