sve je to OK kada imaš mogućnost da sidro bude sklonjeno, ali kada je fiksirano i još ide u vis onda ....
Pasarela - prilazni mostic
- Igor Narval
- Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
- Plovilo: Narval 820
- Dimenzije: 8.2m x 2.45m
- Status: Offline
Re: Pasarela - prilazni mostic
Mileta,
sve je to OK kada imaš mogućnost da sidro bude sklonjeno, ali kada je fiksirano i još ide u vis onda ....
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
Da Igore, jasno mi je, al polako, rešićeš ti to već! Ono na slikama je dobro rešenje, treba materijala i posla ali je izvodljivo.
- Nevena
- Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
- Plovilo: brodić "Eon"
- Dimenzije: 8x2,5m
Da li je neko pravio mostić od npr aluminijumskih sklopivih ili teleskopskih merdevina tako da se mogu razvući (ili raskolopiti) i postaviti pa posle skloniti?
Koliko bi to moglo biti stabilno, uopšte?
Koliko bi to moglo biti stabilno, uopšte?
@nevenaraj
https://www.instagram.com/nevenaraj/
https://www.instagram.com/nevenaraj/
- George
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Plovilo: Triton
- Dimenzije: 9,6 x 2.8
Pridružujem se pitanju pošto ovo i mene zanima, počim na brodu nemam adekvatno mesto za lagerovanje 2m dugačkog, jednodelnog prilaznog mostića.
- SRSA
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Plovilo: "AQ 575"
- Dimenzije: 5,75 x 1,72
Прошле године сам размишљао о прављењу прелазнице од алуминијумских мердевина, али након консултација са Кемпијем, стручњаком за алуминијум, одустао сам. Човек ми је објаснио мане те варијанте у смислу сумњиве чврстине и скоро никакве могућности да таква прелазница издржи моју тежину. Алуминијумске мердевине су направљене од танких алуминијумских профила предвиђених за оптерећење док су у вертикалном положају или наслоњене на вертикалну препреку, али никако у хоризонталном . Уколико би покушао да такву прелазницу ојачам додавањем алуминијумских профила, можда би и добио потребну чврстину али ко зна на шта би то личило а и цена би била поприлична. Предожио ми је да ми направи масивну прелазницу од адекватних алуминијумских профила, што сам прихватио. Направио ми је једноделну прелазницу димензија 225х40 цм. Јесте да је масивна и кабаста, али је зато врло стабилна, чврста и сигурна. Једино сам погрешио што нисам тражио да ми осмисли и уради да буде на преклоп, јер би тако заузимала мање места на лађи, али вероватно постоји могућност накнадне прераде.

- George
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Plovilo: Triton
- Dimenzije: 9,6 x 2.8
Pa da, i ja sam ga nedavno zvao da se konsultujem, ali baš i nije imao rešenje za neku preklopnu varijantu, rekavši da baš i ne zna kako bi izveo šarke koje bi izdržale težinu nas pozamašnih pivopija i ćevapoždera. 
- nele
- Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
- Plovilo: Aquarius 320
- Dimenzije: 9.6m x 2.45m
Pozdrav ! Negde na forumu, u nekoj od tema ima slika moje pasarele koju sam kupio ovde u Fr. Lagana, preklapajuca, aluminijumska i moze da trpi teret... Namenjena je za "utovar " motora, auta na prikolicu... Mozda Uros nadje te slike ? Nemam vremena da trazim, ali mislim da je negde gde sam opisivao brodic...
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Kontakt:
Ne uspevam da nađem to što je Nele postavljao. Ako naletim, okačiću ovde
Inspektor za visinu kabine