Vanbrodski motori - pitanja
- SRSA
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Plovilo: "AQ 575"
- Dimenzije: 5,75 x 1,72
- Status: Offline
Re: Vanbrodski motori - pitanja
Потписујем Урошев пост. 
- Zveki
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
- Plovilo: Spokoj
- Dimenzije: 8.5m x 2.6m
I ja se slazem sa Urosem.
Prvu sezonu samo plovi i uzivaj i zapisuj eventualno neke nedostatke ili resenja koja nisu po tvom "ukusu".
Posle polako sve to korigujes....ima vremena. Ako sve odjednom promenis i sredis bice ti posle dosadno
Prvu sezonu samo plovi i uzivaj i zapisuj eventualno neke nedostatke ili resenja koja nisu po tvom "ukusu".
Posle polako sve to korigujes....ima vremena. Ako sve odjednom promenis i sredis bice ti posle dosadno
- vaca
- Pridružio se: Ponedeljak 24 Okt, 2022 19:03
- Plovilo: Pasara Istranka
- Dimenzije: 5mx2m
Zdravo
Na sajmu nautike naiđoh na Selva motore
Prodaje ih Plattner
5 godina garancije
Kažu da su original Yamaha motori samo generacija pre trenutno aktuelne u Yamahi
Prave se i sklapaju u Japanu, kažu, samo je bela kapa i smanjen porez...
Zavisno od modela, jeftiniji od Yamahe za po 500€ pa naviše
Drugi brend na koje sam naišao je Parsun (prodaje ih Elko Marine)
Kažu kineski ali po licenci Honde (prethodna generacija) ali cena osetno niža

Imate li vi neko mišljenje o ovim motorima?
Da li bolje polovan brendirani ili nov nezvučnog imena?
@admin - mislim da je ok da nastavim u ovoj temi. Ako misliš drugačije, slobodno premesti poruku
Na sajmu nautike naiđoh na Selva motore
Prodaje ih Plattner
5 godina garancije
Kažu da su original Yamaha motori samo generacija pre trenutno aktuelne u Yamahi
Prave se i sklapaju u Japanu, kažu, samo je bela kapa i smanjen porez...
Zavisno od modela, jeftiniji od Yamahe za po 500€ pa naviše
Drugi brend na koje sam naišao je Parsun (prodaje ih Elko Marine)
Kažu kineski ali po licenci Honde (prethodna generacija) ali cena osetno niža

Imate li vi neko mišljenje o ovim motorima?
Da li bolje polovan brendirani ili nov nezvučnog imena?
@admin - mislim da je ok da nastavim u ovoj temi. Ako misliš drugačije, slobodno premesti poruku
-
Arabg
- Pridružio se: Nedelja 01 Dec, 2024 13:22
- Plovilo: Kabinas
- Dimenzije: 8.3x2.4
Jedno pitanje ( ala sam dosadan) da li ce mi biti dovoljna honda 10 za moj brod na Dunavu, prethodni vlasnik je bio zadovoljan istom, doduse brod je koriscen na Savi,,,,ili da gledam unapred nesto jace
- zankiki
- Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
- Plovilo: Pasaat 735
- Dimenzije: 8,65 x 2,9
Mislim da to niko ne može da ti kaže, zavisi od mnogo faktora...
Plovnosti tvog broda pre svega, a sa obzirom da je u pitanju klasičan dunavski sklep, to niko ne može da ti kaže bez probe.
Takođe, u 2-3 navrata se dešavalo da mi se najave poznanici sa foruma da dolaze iz BG za Novi Sad, pa odustanu oko mosta kod Beške ili Čortanovca, zato što je Dunav prejak i plove uzvodno 2-3 km/h... Nizvodno od Tise, a pogotovo se oseti od Belegiša, Dunav dosta sporije teče.
Pa onda ljudi sa brodovima kojima oko BG plove bez problema, uzvodno budu u problemu.
Znači, ni Dunav nije svuda isti.
Ali moj neki odokativni savet bi bio da izmeriš brzine plovidbe u "kruziranju" po stajaćoj vodi... Znači brzinu kojom možeš ploviti bez problem satima, na tvoj motoru bi to verovaatno bilo nekih 3/4 gasa... Po mom iskustvu, trebalo bi da bude bar 10 km/h za udobnu plovidbu, sve preko toga je bonus.
Plovnosti tvog broda pre svega, a sa obzirom da je u pitanju klasičan dunavski sklep, to niko ne može da ti kaže bez probe.
Takođe, u 2-3 navrata se dešavalo da mi se najave poznanici sa foruma da dolaze iz BG za Novi Sad, pa odustanu oko mosta kod Beške ili Čortanovca, zato što je Dunav prejak i plove uzvodno 2-3 km/h... Nizvodno od Tise, a pogotovo se oseti od Belegiša, Dunav dosta sporije teče.
Pa onda ljudi sa brodovima kojima oko BG plove bez problema, uzvodno budu u problemu.
Znači, ni Dunav nije svuda isti.
Ali moj neki odokativni savet bi bio da izmeriš brzine plovidbe u "kruziranju" po stajaćoj vodi... Znači brzinu kojom možeš ploviti bez problem satima, na tvoj motoru bi to verovaatno bilo nekih 3/4 gasa... Po mom iskustvu, trebalo bi da bude bar 10 km/h za udobnu plovidbu, sve preko toga je bonus.
-
Arabg
- Pridružio se: Nedelja 01 Dec, 2024 13:22
- Plovilo: Kabinas
- Dimenzije: 8.3x2.4
Ok, hvala na odgovoru