Ne zaje*avaj, nedavno mi je stigla baš takva posuda, pa sve gledam šta bih kuvao...
Calypso-Triton
- George
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Plovilo: Triton
- Dimenzije: 9,6 x 2.8
- Status: Offline
Re: Calypso-Triton
Kupiš u Matijeviću barenu dimljenu butkicu koju otkostiš i iseckaš na poveće komade, dodaš dimljena rebra, ali sa domaćeg dima, jer ima puno intenzivniji ukus nego ova komercijalno dimljena mesa. Na kraju dodaš Srpsku, Kranjsku ili neku sličnu kobasicu isečenu na komade od oko 10cm, i malo je useckaš sa jedne strane. Pre svega izdinstaš u posebnoj posudi dooosta luka, i to sve pomešano staviš sa sve pasuljem zajedno u zemljani sud, začiniš, biber, vegete, ja soli ili uopšte ne stavim, ili stavim samo malo, jer su ove dimljene stvari već slane... Može i koji lovorov list... Dospeš vode da to sve prekrije, ali da ti ne iskipi, i staviš u lernu na 140 stepeni, i zaboriviš ga tamo na narednih 4.5-5 sati. Na kraju ide zaprška u svinjskoj masti sa jedno dve u vrh varjače brašnja, i kada se to rastopi u masti dodaš crvene mlevene paprike po ukusu. Ja ni tu ne štedim pa u tu zapršku dodam isto tako dve varjače paprike, i to na kraju oprezno umutim u pasulj, i vratim u lernu bez poklopca na 220 stepeni da se narednih pola sata zaprži.
Eto... Sad ću ja morati u NS da vidim jer uspelo...
Eto... Sad ću ja morati u NS da vidim jer uspelo...
- Terca
- Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
- Plovilo: Terca
- Dimenzije: 9.5m x 2.3m
a šta da radimo mi što nismo kupili zemljanu posudu?
- Terca
- Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
- Plovilo: Terca
- Dimenzije: 9.5m x 2.3m
Zovi kad budeš kuvao. Banatske ɗakonije se ne propuštaju

- George
Al' ima tu još Banaćana, i to onih pravih sa pedigreom, samo privremeno raseljenih... I mudro ćute...

- Djordje
- Pridružio se: Subota 27 Feb, 2021 11:32
- Plovilo: Singila mingi Deda
- Dimenzije: 9.9m x 2.75m
...polako i pomalo, pa će biti dugo i dobro... 
- George
Auuu, imenjače, skroz si me prešišao... Pazi samo one kiflice sa salom, i u njima pretpostavljam domaći pekmez. Prave Banatske...

... I to uz svadbarski kupus ako ne grešim.
... I to uz svadbarski kupus ako ne grešim.