Labude kako možeš da kažeš da nas nešto ne zanima oko nautike. Bruka!
Ovaj forum i postoji da se na njemu piše sve što radimo, uradimo ili čujemo o nautici. Nikada ne znamo kada će koja informacija biti za nekog korisna. Čak volimo da pročitamo sve u sitnice šta je neko radio na svom brodu ili vedeo kod nekog drugog.
Zato druže piši o svemu. Postavljaj fotografije, videa...o plovidbi, mestima kroz koja prolazite, sređivanju broda, pecanju veruj da ćemo sa zanimanjem i radošću čitati.
Brod si doveo do savršenstva. Dobro, uvek ćeš na njemu imati nekih dorada kao i svi mi, inače bi bilo dosadno.
Uživaj i možda se nekad i sretnemo na Tisi ili negde drugo.
Labud 1258 napisao: ↑Utorak 16 Dec, 2025 14:55
Uh druže Uroše, ja sam izuzetno zadovoljan. Baš sam imao ideju da pišem malo otome da pojasnim kako je sad u praksi ali nisam mislio da nekoga to zanima.
Mi smo proveli na brodu ( na Tisi ) puna 2 meseca ( moj sin nije kući išao ) a ja sam dolazio-odlazio. Za svo to vreme ja nisam imao želje da uradim bilo šta nego da ravnam talase i pecam. I svaki dan kada sam tamo ja mislim kako je to sada jedna lepa priča.
Upotrebljivost broda je višestruko povećana, jer je dodat jedan upotrebljiv deo. Plovne karakteristike su takođe povećane, sada je brzina oko 6 na 2200 uz potrošnju oko 3l - uzvodna plovidba. Nije ovo malo ali čamac ima skoro 12m i solidnu masu, tako da sam ja zadovoljan. Dalje, kretanje krmom je odlično zbog mogućnosti promene pravca, koju omogućava VB. Prostor koji se otvorio je impozantan ( čak i prevelik ) ali solidno popunjen. OGROMAN posao je iza mene, i nije u potpunosti završen ( par elektro sitnica ) a biće i to do proleća. Pravimo neku svoju priču na Tisi tako da uskoro plovim ponovo tamo, treći put ove godine.
Baš mi je drago da je projekat uspeo i da se brod koristi još više!
Mileta napisao: ↑Utorak 16 Dec, 2025 15:08
Labude kako možeš da kažeš da nas nešto ne zanima oko nautike. Bruka!
Ovaj forum i postoji da se na njemu piše sve što radimo, uradimo ili čujemo o nautici. Nikada ne znamo kada će koja informacija biti za nekog korisna. Čak volimo da pročitamo sve u sitnice šta je neko radio na svom brodu ili vedeo kod nekog drugog.
Zato druže piši o svemu. Postavljaj fotografije, videa...o plovidbi, mestima kroz koja prolazite, sređivanju broda, pecanju veruj da ćemo sa zanimanjem i radošću čitati.
Brod si doveo do savršenstva. Dobro, uvek ćeš na njemu imati nekih dorada kao i svi mi, inače bi bilo dosadno.
Uživaj i možda se nekad i sretnemo na Tisi ili negde drugo.
Slažem se gosp. Mileta, ali pored interesovanja tu se često zapodene neko preispitivanje na neiscrpnu temu stabilni brodski dizel - vanbrodski benzinac. Ja to na kubu imam skoro stalno, te sam malo umoran da se objašnavam ( ne zamerite ,molim vas ). Ja nisam bio zadovoljan sa njim na MOM plovilu ( bez namere da generalizujem ) i uradio sam, šta sam uradio i ne mogu biti zadovoljniji. Posao velik i kompleksan, bez adekvatne pomoći Kuma i još nekih drugara, ne bi uspeo. Sve u svemu, zahtevan i skup posao ali je camac sada 30% bolji za moje potrebe. Za koji dan, ponovo transportujem splavove na Tisu ( drugaru pomažem ) i radujem se plovidbi.
Ako nekoga zanima nešto konkretno, radu ću pomoći
Prikačeni fajlovi
20251109_095846.jpg (1.23 MiB) Pogledano 1325 puta