Blasfemija

Razmena iskustva članova oko sređivanja, farbanja, restauracija, dogradnji
Labud 1258
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 22 Mar, 2023 12:30
Plovilo: Djeninih ruku delo
Dimenzije: 10x3
Status: Offline

Re: Blasfemija

Post od Labud 1258 »

Slika

Slika

Na kraju dana, i izmaku snage, povarena je 3/8 cev na rub nove stranice kako bi se napravio kontinuitet, napravila ravnina i zaštitila ivica .

Ja sam oduševljen celom pričom :D :D :D :D
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Koliko vidim, veci deo posla je uradjen. Dobro je sto znas tacno gde je bila vodena linija pa prema tome mozes da odredis poziciju i visinu motora.

Mileta i ja smo imali zanimljivu situaciju zato sto smo i na njegovom i na mom plovilu taj posao radili napamet. Nakon porinuca, ispostavilo se da na Rivieri treba skratiti plasticnu dasku na koju je pricvrscen motor, tj spustiti ga po visini za 6cm, a pre neki dan smo na Miletinom Polarisu podizali motor bas za tih 6cm, pa je onaj moj komad plastike zavrsio na pravom mestu. Dzabe celik, dzabe aluminijum, izgleda ne mozemo bez plastike...

Odlicno napredujes :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
Labud 1258
Korisnikov avatar

Post od Labud 1258 »

Hvala Uroše :handgestures-thumbupright:

Puno je nepoznanica u celoj priči, i biće tu potrebno igranja sa opterećenjem. Izvadio sam motor sa kopčom ( oko 400 kg ) iz centra čamca, dodao platformu, poremetio dotadašnje maritimske parametre.
Zamislili smo da platforma bude 2 cm ispod nivoa vodene linije ali ... vreme i testiranje će pokazati koliko smo potrefili. Uslov je bio da platforma mora biti ispod vode, zbog bućkanja a opet ne previše da ne vuče vodu.

Pozdravljam Vas :obscene-drinkingcheers:
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Slažem se, to gde je bila vodena linija više nije bitno... Izvađen motor, dodata platforma. Ako je napravljena plitko, težina platforme će vući krmu dole, ako je pravljena preduboko, guraće krmu na gore... To ne znaš dok ne spustiš, i opteretiš VB motorom, koji nije lagan i ide skroz na kraj poluge...
Labud 1258
Korisnikov avatar

Post od Labud 1258 »

Radovi su se nastavili u zadovoljavajućem ritmu. Izradjena je platforma i sela je iznenadjujuće dobro.
Slika

Slika

Dodate su ovalne stepenice. Nesto što mi je falilo od samog početka
Labud 1258
Korisnikov avatar

Post od Labud 1258 »

I onda moj omiljeni deo, farbanje :handgestures-thumbupright: jedva sam čekao. U tom procesu sam uspeo i da sredim frakturu u ramenom zglobu pa je bilo farbanja sa jednom rukom. Nezgodno ali moguće
Slika

Prvo konvertor korozije, pa osnovna

Slika

Slika

I bela na kraju. ispoštovao sam tehnologiju izmedju slojeva, sušenje - brušenje ...
Labud 1258
Korisnikov avatar

Post od Labud 1258 »

Ilustracija promene
Slika

Slika

Osobodio sam se brloga, nereda i haosa
Labud 1258
Korisnikov avatar

Post od Labud 1258 »

Okačili motore, Selva je obula novu elisu 14x11 dual trust. Postavljena nova hidraulika ( sa kojom sam se napatio ). Generalno, naradio sam se da zapamtim ali to valjda tako ide ...
Slika

Slika

Slika

I spustili na kraju ladju. Ne zato što je gotova već da iskoristim vodostaj. Nisam još uvek uspeo da je probam. Vodena linija izgleda ok, malo mora prilagođavanje tereta
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Srećno na probi... Jedan kod mene na klubu želi nešto slično, odgovaram ga kad god ga vidim :obscene-drinkingcheers:
Labud 1258
Korisnikov avatar

Post od Labud 1258 »

I mene su svi odgovarali, skoro svi redom. Sreća pa sam imao kuma da me podrži u ludilu kao i sa odradi kritični deo posla, krojenje platforme. Da nisam imao to pitanje je da li bi se upustio uopšte. I onda kad već imam priliku, svoj rad nisam žalio. I srce mi puno kad ga pogledam. Pravim nesto sto treba da radi posao dugi niz godina i na tom putu nema prečica niti prostora za improvizacije.
Odgovori