Drugari imam jednu nedoumicu pa me zanima vaše mišljenje. Do sada sam kao sidrenu bovu koristio onu plastičnu kupastu, narandžastu. Iskustvo sa njima je baš loše. Jedva izdrže sezonu dve. Plastika pregori od sunca i puca. Tako i ova zadnja, pukla po sredini, dobro se nije odvojila na pola pa da mi košava oduva čamac.
Za sledeću sezonu sam mislio da bovu napravim od prohromskog bojlera, 50 ili 80 litarskog. Pre neki dan mi jedan drugar reče da mi nije to baš dobro jer prohrom privlači više onu galvansku struju, te da može oštetiti čamac. Kao čelična bova manje pravi tu galvansku struju a prohrom jaču.
Zanima me vaše mišljenje, imate li neko saznanje o tome.
Napominjem da je veza između čamca i bove konopac, tako da nema direktnog kontakta.
BOVA za sidrenje
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Status: Offline
- Kontakt:
Re: BOVA za sidrenje
Ako se brineš za Polaris, mislim da mu ništa neće biti ni od prohromske ni od čelične bove osim ako ne udaraju u njega
Da spajaš neki drugi metal sa koritom ispod vodene linije, to bi možda bilo problematično, a s obzirom da je bova u pitanju, bićeš povezan sa njom jedino preko kanapa i tu nema šta da se desi.
Ako neko ima drugačija saznanja, pišite dok nije bojler nastradao...
Da spajaš neki drugi metal sa koritom ispod vodene linije, to bi možda bilo problematično, a s obzirom da je bova u pitanju, bićeš povezan sa njom jedino preko kanapa i tu nema šta da se desi.
Ako neko ima drugačija saznanja, pišite dok nije bojler nastradao...
Inspektor za visinu kabine
- zankiki
- Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
- Plovilo: Pasaat 735
- Dimenzije: 8,65 x 2,9
Ako je kanap veza, onda sigurno nema veze 
- nele
- Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
- Plovilo: Aquarius 320
- Dimenzije: 9.6m x 2.45m
Mileta, koje su dimenzije bove ?
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
Zavisi, imaš baš malih do ogromnih. M8ja je bila od onih većih, visine oko 1m, prečnika 0.50 m. Više ne kupujem te plastične. Napravim od bojlera i miran sam duži vremenski period.