Stranica 17 od 21
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Sreda 05 Jan, 2022 20:18
od nele
Zveki, kad se vidimo? Nama iz dijaspore trebaju takvi specijaliteti da "popravimo " krvnu sliku!
Pozdrav
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Četvrtak 06 Jan, 2022 09:18
od Mileta
Nismo ovaj specijalitet sami spremali, ali kuvaru svaka čast, pojeo se u slast.
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Nedelja 27 Feb, 2022 21:46
od George
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Ponedeljak 28 Feb, 2022 07:29
od Zveki
Auuuu!!!!! "restlovani" pire....nisam ga jeo 100 godina
Bravo Djordje, pravi tradicionalni rucak
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Ponedeljak 28 Feb, 2022 11:29
od dell_mare
Pošto sam rešio da pauziram prvi dan posle 6 provedenih na brodskim radovima, evo sad znam šta ću za ručak da pravim danas
Bravo za ovu kombinaciju s piletom.
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Ponedeljak 28 Feb, 2022 17:34
od Zveki
Daj malo detalja, jesi li ga sam otkostavao, sa cime si ga filovao...
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Ponedeljak 28 Feb, 2022 20:36
od George
Naravno, ja sam ga otkoštavao. Skroz je jednostavno... Kreneš ga kod kičme, pa ga samo oštrim nožem skidaš sa trupa na jednu, pa na drugu stranu. Kad se skine sa trupa, tada se otkoste bataci i krila, tako da ti celo pile ostane u jednom komadu bez ijedne koske. Ja baš nisam zagovornik filovanja, pa sam ga ja samo posolio, stavio kašiku masti u unutrašnju stranu, i jednostavno sam ga smotao kao palačinku i uvezao da se ne otvori što se i vidi na slici. E sad ko hoće može da ga filuje po svom ukusu, mi volimo ovako natur. Sledeći put kada budem ovo pravio, probaću da izklofujem meso da bi bilo tanje, jer se uvek namučim dok ga svežem.
Što se restovanog krompira tiče, tu se samo skuva krompir prethodno isečen na kockice, izdinsta se luk, i kada dobije zlatno žutu boju u njega se doda crvena mlevena paprika, pa se to prelije na krompir uz dodatak vegete. To se sve promeša, i od gore pospe sa sitno iseckanim peršunovim listom. E sad krompir može posle kuvanja tek najmanje i da se proprži u masti ili ulju ako neko želi, ali tu treba biti oprezan jer se lako raspada, pa ga ja uglavnom i ne pržim. Na kraju krajeva, tako smo ga i u čardi posluživali dok smo je radili.
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Ponedeljak 28 Feb, 2022 20:51
od George
Evo ovako izgleda pile posle otkoštavanja...
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Utorak 01 Mar, 2022 07:52
od Uros
Meni bolje izgleda nakon pečenja
Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Utorak 01 Mar, 2022 09:40
od George
Uros napisao: ↑Utorak 01 Mar, 2022 07:52
Meni bolje izgleda nakon pečenja
Verujem da je i ukusnije.