Stranica 15 od 21

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Sreda 14 Apr, 2021 20:13
od George
Kada se već načela tema oko pripreme zeca evo i jednog mog recepta za pripremu domaćeg zeca. Slike ovog remek dela na žalost nemam.

Zečije pečenje na moj način:

Iseći zeca na komade, posoliti, pobiberiti i poređati u tepsiju. Preko komada mesa staviti crni luk iseckan na kolutove, stišnjen beli luk, i preko svega staviti dosta senfa. Domaću dimljenu slaninu iseckati na komadiće i staviti preko mesa i između mesa, kao i 3-4 lovorova lista. Dodati u tepsiju svinjsku mast (može i ulje ali je neuporedivo ukusnije ako se ispeče na masti), i 2-3dl vode. Peći bez folije u rerni na 200-220 stepeni 1,5-2 sata sve dok ne porumeni i dobije lepu braonkastu boju. Meso u toku pečenja treba 2-3 puta izokretati da se obe strane lepo ispeku i porumene.

Eto, pa ako neko isproba mislim da se neće pokajati.

Holesterol free. :mrgreen:

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Petak 07 Maj, 2021 07:27
od George
Predlog za vikend ručak (pošto iziskuje više vremena) - gusti pasulj sa dimljenom butkicom u zemljanom sudu. Ja ga krčkao 5 sati na skroz niskoj temperaturi u lerni.

Slika

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Nedelja 09 Maj, 2021 10:07
od Zveki
Smudjevi potroseni...novih jos nema pa moram da se snalazim sa brancinom i oradom i kao prilog slatki krompir

Slika

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Nedelja 09 Maj, 2021 19:25
od George
Imam neki utisak da bi trebalo jednom i uživo da se družimo. Zveki ti kuvaš zdravu 'ranu, a ja ovu malko masniju, pa bi prosek trebao biti nešto fino ,a još uvek u nekim zdravim granicama.Trebalo bi ukrstiti ove neke kulinarske potencijale.

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Nedelja 09 Maj, 2021 19:26
od Uros
Ja ću da ocenjujem! :lol:

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Sreda 12 Maj, 2021 06:28
od Zveki
George napisao:
Nedelja 09 Maj, 2021 19:25
Imam neki utisak da bi trebalo jednom i uživo da se družimo. Zveki ti kuvaš zdravu 'ranu, a ja ovu malko masniju, pa bi prosek trebao biti nešto fino ,a još uvek u nekim zdravim granicama.Trebalo bi ukrstiti ove neke kulinarske potencijale.
Slazem se. Iz tog ukrstanja mogao bi da se napravi jedan riblji paprikas ili djuvec sa saranom ili nekim somcetom.
Pada mi na pamet i saran punjen slaninicom i pecurkama pa zapecen na crvenom luku....sve kombinacija zdrave i "malko masnije" rane :D

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Sreda 12 Maj, 2021 07:55
od SRSA
Molim admine da izbrišu ovu temu. Ako nastave sa pisanjem na ovu temu moraću da nosim portiklicu oko vrata oko bebe. :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Sreda 12 Maj, 2021 07:55
od SRSA
...kao bebe.

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Sreda 12 Maj, 2021 07:56
od SRSA
Eto već sam počeo da brljavim. :laughing-rolling:

Re: A sada malo o kuvanju

Poslato: Sreda 12 Maj, 2021 09:59
od Steps
Evo par slika od subote...bio je imendan kumu i meni..Markovdan...kumic je u petak napecao kilo arbuna i kilo ovih drugih ribica....dokupili smo brancina, orade, luca...gambora i dagnji...i eto rucka....malo marinade sa maslinovim uljem..zdrava hrana...odmor od Uskrsa i pecenja...

Slika

Slika

Slika

Slika