Re: A sada malo o kuvanju
Poslato: Sreda 14 Apr, 2021 20:13
Kada se već načela tema oko pripreme zeca evo i jednog mog recepta za pripremu domaćeg zeca. Slike ovog remek dela na žalost nemam.
Zečije pečenje na moj način:
Iseći zeca na komade, posoliti, pobiberiti i poređati u tepsiju. Preko komada mesa staviti crni luk iseckan na kolutove, stišnjen beli luk, i preko svega staviti dosta senfa. Domaću dimljenu slaninu iseckati na komadiće i staviti preko mesa i između mesa, kao i 3-4 lovorova lista. Dodati u tepsiju svinjsku mast (može i ulje ali je neuporedivo ukusnije ako se ispeče na masti), i 2-3dl vode. Peći bez folije u rerni na 200-220 stepeni 1,5-2 sata sve dok ne porumeni i dobije lepu braonkastu boju. Meso u toku pečenja treba 2-3 puta izokretati da se obe strane lepo ispeku i porumene.
Eto, pa ako neko isproba mislim da se neće pokajati.
Holesterol free.
Zečije pečenje na moj način:
Iseći zeca na komade, posoliti, pobiberiti i poređati u tepsiju. Preko komada mesa staviti crni luk iseckan na kolutove, stišnjen beli luk, i preko svega staviti dosta senfa. Domaću dimljenu slaninu iseckati na komadiće i staviti preko mesa i između mesa, kao i 3-4 lovorova lista. Dodati u tepsiju svinjsku mast (može i ulje ali je neuporedivo ukusnije ako se ispeče na masti), i 2-3dl vode. Peći bez folije u rerni na 200-220 stepeni 1,5-2 sata sve dok ne porumeni i dobije lepu braonkastu boju. Meso u toku pečenja treba 2-3 puta izokretati da se obe strane lepo ispeku i porumene.
Eto, pa ako neko isproba mislim da se neće pokajati.
Holesterol free.